Slik fjerner du tekstutheving i Google Dokumenter

Google-applikasjoner tilbyr mange av de samme funksjonene som deres Microsoft-alternativer, selv om grensesnittet kan ta litt tid å venne seg til. Hvis du for eksempel trenger å fjerne en tekstboks fra et Google Slide, som omtalt i denne veiledningen, kan det hende du finner det litt annerledes enn Powerpoint. Det samme gjelder for Google Docs, der et dokument kan ha tekstutheving som du trenger å vite hvordan du fjerner.

Tekstuthevingsfunksjonen i tekstbehandlingsdokumenter kan være en nyttig måte å trekke oppmerksomhet til et spesifikt utvalg tekst i dokumentet. Men skolen eller institusjonen din kan ha strenge regler for formatering, og utheving av tekst er kanskje ikke tillatt.

Heldigvis kan du fjerne tekstutheving i Google Dokumenter på en lignende måte som den ble lagt til i utgangspunktet. Vår veiledning nedenfor viser deg hvordan du velger en del av dokumentet ditt, og deretter fjerner tekstuthevingen som er brukt på det utvalget.

Slik fjerner du uthevingsfargen fra tekst i Google Dokumenter

Trinnene i denne artikkelen forutsetter at du allerede har et eksisterende Google Docs-dokument som inneholder en tekstuthevingsfarge, og at du vil fjerne det. Dette vil ikke fjerne annen formatering som er brukt på den teksten. Hvis du trenger å bytte til liggende retning, kan denne artikkelen vise deg hvordan.

Trinn 1: Logg på Google Disk på //drive.google.com/drive/my-drive og dobbeltklikk på Dokumenter-filen som inneholder teksten som du ønsker å fjerne.

Trinn 2: Velg teksten som inneholder uthevingen. hvis det er flere valg i hele dokumentet og du vil fjerne alle, klikker du et sted inne i dokumentets hoveddel og trykker på Ctrl + A på tastaturet for å velge hele dokumentet.

Trinn 3: Klikk på Tekstfarge på båndet over dokumentet, og velg deretter Fremheve fanen.

Trinn 4: Velg Ingen alternativ.

Har du fjernet tekstuthevingsfargen fra valget ditt, bare for å finne ut at det er noen andre formateringselementer i det utvalget som du også må endre? Finn ut hvordan du fjerner formatering fra et utvalg i Google Dokumenter, slik at du ikke trenger å fortsette å lete etter forskjellige formateringsinnstillinger.