Slik slår du av kameralyd på iPhone 5

Å ta bilder med iPhone 5- eller iPhone 5S-kameraer vil vanligvis føre til at lukkerlyden forsvinner. Men hvis du er i rolige omgivelser og trenger å ta et bilde uten å høre den lyden, vil du kanskje vite hvordan du slår av kameralyden på iPhone 5.

Merk at noen land har lover på plass som gjør det umulig å ta bilder uten den kameralyden. Hvis du er i et av disse landene, vil ikke denne metoden fungere for deg.

iPhone 5-kameraet er et meget kapabelt kamera, og på grunn av hvor godt det integreres med appene du har installert på enheten din, kan det hende du bruker det mye.

Men noen ganger vil du komme i en situasjon hvor du trenger at kameraet er stille, og lukkerlyden på iPhone 5 hindrer deg i å kunne gjøre det. Heldigvis er det mulig å deaktivere lukkerlyden midlertidig slik at du kan ta et bilde uten bildemotivet ditt, eller menneskene i nærheten av deg, vel vitende om at du nettopp har tatt et bilde.

Ser du etter et godt iPhone 5-deksel til en rimelig pris? Sjekk ut Amazons utvalg for å se om de har en sak som passer din smak.

Innholdsfortegnelse skjul 1 Hvordan slå av kameralyden på iPhone 5 eller iPhone 5S 2 Hvordan deaktivere iPhone 5 kameralyd (veiledning med bilder) 3 Ytterligere kilder

Slik slår du av kameralyden på iPhone 5 eller iPhone 5S

  1. Åpne Kamera app.
  2. Skru på Stum bryter på siden av telefonen.
  3. Ta bildene dine.

Artikkelen vår fortsetter nedenfor med tilleggsinformasjon om hvordan du slår av kameralyden på iPhone 5 eller iPhone 5S, inkludert bilder av disse trinnene.

Slik deaktiverer du iPhone 5-kameralyden (veiledning med bilder)

Det er mange grunner til at du kanskje vil slå av denne lyden. Enten du tar et bilde av et sovende kjæledyr, eller du prøver å ta et bilde på en diskret måte i offentlige omgivelser, er det et tydelig tegn på at du nettopp har tatt et bilde å ha den umiskjennelige lukkerlyden. Ved å skru av den lyden kan du gjerne ta hvilke bilder du vil uten at noen i nærheten er desto klokere.

Trinn 1: Trykk på Kamera ikonet på telefonen for å åpne applikasjonen.

Trinn 2: Flytt Stum bryter på venstre side av telefonen slik at du kan se en oransje stripe over den.

Trinn 3: Du bør da se et demp-ikon på skjermen.

Trinn 4: Ta bildet eller bildene du ville ta uten å høre lukkerlyden.

Trinn 5: Flytt Stum bytte tilbake slik at telefonen ikke er dempet.

Hvis du ikke flytter denne bryteren tilbake, vil du ikke høre noen av varslene dine eller innkommende telefonsamtaler.

Vær oppmerksom på at lover i enkelte land kan påvirke din evne til å bruke denne funksjonen. Enkelte land (eller enheter kjøpt i enkelte land) tillater kanskje ikke brukere å deaktivere kameraets lukkerlyd. Hvis du følger trinnene i denne artikkelen for å deaktivere kameraklikket, men fortsatt hører det når du tar et bilde, kan opprinnelsen til iPhone-en din, eller din nåværende geografiske plassering, være årsaken.

Visste du at du kan konfigurere en iOS-enhet til å laste opp bilder for automatisk å laste opp bilder til Dropbox-kontoen din når du starter Dropbox-appen? Les denne artikkelen for å lære hvordan du gjør det på iPad.

Ytterligere kilder

  • Slik slår du av kamerautløserlyden på en Samsung Galaxy On5
  • Slik demper du kamerastøyen på iPhone 6 Plus
  • Slik slår du av kamerafilteret på en iPhone 6
  • Slik slår du av kamerablitsen på iPhone 5
  • Slik bruker du Flash på iPhone-kameraet
  • Slik deaktiverer du tastaturklikk i iOS 9