Slik skanner du QR-koder på en iPad

Mange produkter inkluderer en QR-kode som gir deg tilleggsinformasjon om det produktet, eller lar produsenten legge til tilleggsfunksjoner for kundene sine. Som sådan kan det være nyttig å lære hvordan du skanner QR-koder med iPad.

QR-koder har vært en populær måte for selskaper å inkludere nettstedkoblinger på produktene sine uten at kundene trenger å skrive ut lange, kompliserte nettsideadresser.

QR-kodeskanningsfunksjonalitet har vært tilgjengelig på mange smarttelefoner og mobile enheter i årevis, men en stund måtte Apple iOS-enheter som iPad og iPhone stole på tredjepartsapper for å effektivt bruke QR-koder.

Heldigvis endret det seg med iOS 11, og det er nå en QR-kodeleser innebygd i iPads kamera-app som standard.

Vår guide nedenfor skal vise deg hvordan du aktiverer QR-kodeskanneren i kameraet på iPad, så vil vi vise deg hvordan det ser ut når du skanner en QR-kode med det verktøyet.

Slik skanner du QR-koder på en iPad

  1. ÅpneInnstillinger app.
  2. VelgKamera alternativ.
  3. AktiverSkann QR-koder alternativ.
  4. ÅpneKamera app og plasser QR-koden i søkeren.
  5. Trykk på lenken øverst på skjermen for å åpne nettsiden.

Denne veiledningen fortsetter nedenfor med tilleggsinformasjon og bilder av disse trinnene.

Hvordan skanne QR-koder på en Apple iPad i iOS 11 eller høyere (veiledning med bilder)

Trinnene i denne artikkelen ble utført på en 6. generasjons iPad med iOS 12.2-operativsystemet. Disse trinnene vil også fungere på nyere iPad-modeller, så vel som nyere versjoner av iOS, som iOS 14.

Trinn 1: Trykk på Innstillinger ikon.

Trinn 2: Rull ned og velg Kamera alternativ.

Trinn 3: Trykk på knappen til høyre for Skann QR-koder for å aktivere det. Jeg har slått på QR-kodeskanning på bildet under.

Trinn 4: Trykk på Hjem-knappen for å gå tilbake til startskjermen, og start deretter iPad Camera-appen.

Trinn 5: Senter QR-koden i søkeren, og vent til QR-leseren identifiserer den.

Trinn 6: Vent til banneret dukker opp øverst på skjermen, og trykk deretter på det for å gå til nettadressen.

  • Du trenger ingen nye apper fra App Store for å oppnå dette. Du kan skanne QR-koder på en iPad ved å bruke standardkameraappen.
  • Funksjonen for skanning av QR-koder gjennom kameraet ble lagt til i iOS 11. Tidligere versjoner av iOS har ikke den funksjonaliteten.
  • Nettstedene som er definert av QR-kodene du skanner, åpnes i Safari-nettleseren på iPad. Det er ingen måte å endre denne innstillingen på.

Du kan lese mer om iPad-kameraet her.

Tilleggsinformasjon om skanning av QR-koder på en iPad

  • Du kan også legge til en QR-kodeskanner-snarvei til kontrollsenteret på iPad. Gå til Innstillinger > Kontrollsenter > Tilpass kontroller, og trykk deretter på den grønne +-knappen ved siden av QR-kodeleser for å legge det til.
  • Du trenger ikke å trykke på utløserknappen i Kamera-appen for å identifisere QR-skanningskoden. Du må imidlertid komme ganske nær koden for at skanneren skal kunne lese den.
  • En QR-kode kan være en nyttig ting å legge til et visittkort hvis du vil ha en interessant måte å gi folk kontaktinformasjonen din uten å rote utseendet til kortet.
  • Denne funksjonen er også tilgjengelig i iOS 13, og fungerer på samme måte. Du kan også skanne QR-koder på de fleste iPhone-modeller, inkludert nyere som iPhone X og iPhone 11.

Finn ut om QR-kodeskanning på en iPhone hvis du også er nysgjerrig på funksjonaliteten på den enheten. Imidlertid er det nesten identisk med QR-kodeskanning på iPad.