Hvordan få kolonner med lik bredde i en Google Docs-tabell

Når du først legger til en tabell i Google Dokumenter, er det mulig du vil være fornøyd med antall kolonner, rader og det generelle utseendet til den tabellen. Men det er like sannsynlig at du ikke vil like noe med hvordan det ser ut, og du ender opp med å formatere og tilpasse utseendet til bordet til du er fornøyd med det.

et av formateringsalternativene du kan lage er å endre størrelsen på kolonnene basert på dataene hver kolonne inneholder. Men etter at du har gjort dette, kan du bestemme deg for at du vil like tabellen bedre hvis hver kolonne hadde samme størrelse. I stedet for å prøve å få dette til manuelt, kan du dra nytte av et alternativ i Google Dokumenter som vil hjelpe deg å gjøre alle kolonnene dine like brede.

Hvordan få Google Dokumenter-tabellkolonner til samme bredde

Trinnene i denne artikkelen ble utført i skrivebordsversjonen av nettleseren Google Chrome. Denne veiledningen forutsetter at du har et dokument som allerede inneholder en tabell, men at kolonnene i tabellen ikke har samme bredde. Vi vil bruke et alternativ i Google Docs som kan fordele tabellbredden slik at hver kolonne har samme størrelse. Hvis dokumentet ditt ikke allerede har en tabell, kan du lese denne veiledningen for å lage Google Docs-tabeller for å se hvordan du legger til en i dokumentet.

Trinn 1: Åpne Google Docs-filen i Google Disk som inneholder tabellen som du vil ha samme bredde for alle kolonnene dine.

Trinn 2: Klikk et sted inne i en av cellene i tabellen.

Trinn 3: Høyreklikk inne i den valgte cellen, og velg deretter Fordel kolonner alternativ.

Alternativt, etter å ha klikket inne i en av tabellcellene, velg Format alternativet øverst i vinduet, velg Bord alternativet, og klikk deretter på Fordel kolonner alternativet på den menyen.

Mer om hvordan du fordeler kolonner jevnt i Google Dokumenter

  • Ved å bruke trinnene ovenfor vil alle kolonnene dine ha samme bredde. Selv om det ofte ser bedre ut å håndtere det på denne måten, kan det føre til at noen data blir skjøvet til en andre linje.
  • Hvis du prøver å gjøre alle cellene like store i Google Dokumenter, bør du også velge å distribuere rader. Igjen kan imidlertid den faktiske størrelsen på cellene dine bli påvirket av dataene i dem.
  • Hvis du jobber i Google Sheets og prøver å fordele kolonner eller lage lik kolonnebredde, er fremgangsmåten litt annerledes. Du må velge alle kolonnene, høyreklikk på dem, velg Endre størrelse på kolonner, og angi en bredde.

Vil du foretrekke å ha dataene i cellene dine justert nederst i midten av cellen? Finn ut hvordan du endrer tabellcelle vertikal justering i Google Dokumenter og får tabellen til å se litt penere ut.