Hvordan finne og slette dupliserte filer på en MacBook Air

Sist oppdatert: 10. april 2019

Mac-operativsystemet har en vane med å lage dupliserte kopier av noen av filene dine. Dette kan komme i form av dupliserte bilder, dokumenter eller dupliserte sanger i iTunes. Selv om denne dupliseringen kan tjene noen fordelaktige formål, har den den uheldige bivirkningen eller å bruke begrenset harddiskplass. Når du har en datamaskin hvis lagringskapasitet ikke kan oppgraderes, er effektiv administrasjon av den plassen en viktig del av å sikre at du kan installere nye apper og jobbe med nye filer. En måte å gjøre dette på er å slette dupliserte filer fra MacBook.

Den beste måten å fjerne de dupliserte filene på er ved hjelp av et program som heter Gemini 2. Dette er et program som distribueres av MacPaw, og det ble bygget spesielt for å finne og slette de dupliserte filene som kan oppstå i Mac-operativsystemet. Du kan gå til Gemini 2-websiden for å se hva den kan gjøre og laste den ned til datamaskinen din. Når du har lastet ned og installert Gemini, kan du bruke veiledningen nedenfor for å fjerne dupliserte filer fra MacBook Air.

Slik sletter du dupliserte filer på en MacBook Air

Gemini-programmet er ett av et par verktøy som MacPaw tilbyr som kan holde MacBook-en i gang. Den andre er et program kalt CleanMyMac, som vi har skrevet om før som en måte å fjerne søppelfiler fra din MacBook Air. Denne kombinasjonen av applikasjoner er en flott måte å få mest mulig ut av lagringsplassen på datamaskinen din, og føle deg trygg på å vite at ingen av harddiskplassen din blir bortkastet.

Trinn 1: Start Gemini-applikasjonen ved å klikke på Launchpad ikonet i dokken, og klikk deretter på Tvillingene app-ikonet. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du laste ned Gemini her.

Trinn 2: Klikk på den grønne Skann etter duplikater knapp.

Trinn 3: Velg om du vil sjekke iTunes for duplikater eller ikke. Hvis du bruker iTunes mye til å administrere musikk, filmer og TV-programmer, er det mulig at det er mange dupliserte filer på denne plasseringen, så det er en god idé å sjekke det.

Trinn 4: Klikk på Gjennomgå resultater for å se hvilke dupliserte filer Gemini 2 fant, eller klikk på Smart opprydding knappen hvis du vil at appen skal gå videre og fjerne duplikatfilene den fant. Hvis du valgte Smart opprydding, kan du hoppe videre til trinn 6.

Trinn 5: Bla gjennom listen over dupliserte filer funnet av Gemini, og fjern deretter merket i boksen til venstre for alle dupliserte filer du vil beholde. Når du er ferdig, klikker du på Smart opprydding knapp.

Trinn 6: Klikk på Anmeldelse kastet knapp.

Trinn 7: Klikk på filene du ønsker å gjenopprette til den opprinnelige plasseringen, eller klikk på Sett alt tilbake knappen hvis du ikke vil slette noen av disse. Klikk på Ferdig knappen når du er ferdig med å bestemme deg.

De neste tre trinnene vil fjerne dupliserte filer fra datamaskinen din og øke den tilgjengelige lagringsplassen. Dette sletter imidlertid alle filene som var i papirkurven din permanent, så du bør bare fullføre disse tre neste trinnene hvis du er sikker på at du ikke vil ha disse filene.

Trinn 8: Klikk på Søppel ikonet i dokken din.

Trinn 9: Klikk på Tømme knappen øverst til høyre i vinduet for å slette alle duplikatfilene, så vel som alt annet som var i papirkurven.

Trinn 10: Klikk på Tøm søppel for å bekrefte at du ønsker å slette disse filene permanent.

Du har nå fullført prosessen med å finne og slette duplikatfilene fra MacBook Air. Hvis du hadde mange filer på datamaskinen og du aldri har gjort noe slikt, er det en god sjanse for at du har frigjort en betydelig mengde lagringsplass. Dette er en flott tid for å utføre visse oppgaver som du kanskje har utsett, for eksempel applikasjoner eller macOS-oppdateringer.

Du kan laste ned Gemini 2 her hvis du er klar til å begynne å bruke den til å administrere dupliserte filer på den bærbare datamaskinen.

Last ned CleanMyMac i dag hvis du er interessert i å slette søppelfilene som for øyeblikket er lagret på din MacBook Air.