Slik deaktiverer du mobildatabruk for en app på en iPhone i iOS 9

Det kan være veldig enkelt å bruke mye mobildata på iPhone, takket være den enkle vi kan utføre dataintensive oppgaver, som å se på videoer eller laste ned apper. Selv om du kanskje har flere GB med data tilgjengelig på mobilabonnementet ditt, kan disse dataene brukes veldig raskt hvis du bruker mye media mens du er koblet til et mobilnettverk.

Hvis du finner ut at du overskrider de månedlige grensene for mobildata fordi du ikke er klar over at du er koblet til et mobilnettverk, vil guiden vår nedenfor vise deg hvordan du deaktiverer bruk av mobildata for en individuell app på iPhone. Etter å ha gjort denne endringen vil ikke iPhone automatisk koble til Internett med den appen med mindre du er koblet til et Wi-Fi-nettverk.

Deaktivering av mobildatabruk for en individuell iPhone-app i iOS 9

Trinnene nedenfor ble utført på en iPhone 6 Plus, i iOS 9.2. Disse trinnene vil også fungere for andre iPhone-modeller som kjører iOS 9. Når du har fullført disse trinnene, vil appen du endrer kun kunne koble til Internett når du er koblet til et Wi-Fi-nettverk. Denne artikkelen hjelper deg med å finne ut om du er koblet til et Wi-Fi- eller mobilnettverk.

Slik deaktiverer du mobildatabruk for en iPhone-app i iOS 9 –

  1. Åpne Innstillinger Meny.
  2. Velg Mobil alternativ.
  3. Rull ned og finn appen du ikke ønsker å bruke mobildata for, og trykk deretter på knappen til høyre for appen slik at knappen flyttes til venstre posisjon.

Disse trinnene er også vist nedenfor med bilder –

Trinn 1: Trykk på Innstillinger ikon.

Trinn 2: Trykk på Mobil knappen nær toppen av skjermen.

Trinn 3: Rull ned til Bruk mobildata for og trykk deretter på knappen til høyre for appen du vil forhindre bruk av mobildata for. Jeg har deaktivert mobildata for Safari appen på bildet nedenfor.

Neste gang du bruker appen, vil du se et varsel som det nedenfor –

Hvis du vil endre innstillingene på en iPhone slik at innstillingene for bruk av mobildata ikke kan endres etter at du har angitt dem (for eksempel hvis du konfigurerer dem på et barns iPhone), kan du lese denne veiledningen om hvordan du forhindrer endringer i mobildata bruksinnstillinger.