Slik dobbeltplasserer du et eksisterende dokument i Word 2010

Skolen eller arbeidsstedet kan ha spesifikk formatering som den vil at du skal bruke når du oppretter et dokument. En av innstillingene som er spesifisert i disse kravene involverer ofte mengden linjeavstand du bruker. Det er vanlig at elever øker linjeavstanden for å kunstig øke lengden på et dokument, men å gå fra enkeltavstand til dobbeltavstand kan bidra til å lette belastningen på øynene for leseren.

Heldigvis innser Microsoft at linjeavstand er et element i et dokument som må justeres, og metoden for å endre denne innstillingen er lett tilgjengelig i Word 2010. Veiledningen nedenfor viser deg hvordan du raskt velger alt innholdet i dokumentet ditt, endre deretter innholdet slik at alle linjene er med dobbel avstand.

Endre et dokument til dobbel avstand i Word 2010

Trinnene i denne artikkelen forutsetter at du allerede har skrevet inn dokumentet, men at dokumentet ikke har dobbeltmellomrom. Hvis du finner ut at det rett og slett er for mye feil formatering gjennom hele dokumentet, kan det være lurt å vurdere å slette all formateringen. Dette kan være spesielt nyttig når du har kopiert og limt inn informasjon fra ulike nettsteder i dokumentet.

Trinn 1: Åpne dokumentet i Word 2010.

Trinn 2: Trykk Ctrl + A på tastaturet for å velge alt innholdet i dokumentet.

Trinn 3: Klikk på Hjem fanen øverst i vinduet.

Trinn 4: Klikk på Linje- og avsnittsavstand knappen i Avsnitt delen av Office-båndet, og klikk deretter på 2.0 alternativ.

Alle linjene i dokumentet skal nå bruke 2.0-linjeavstanden. Sørg for å lagre dokumentet etter at du har endret dette alternativet. Hvis du ønsker å justere standard Word 2010-innstillinger slik at alle de nye dokumentene dine bruker dobbel avstand, så les denne artikkelen.