Kan jeg ha to Bluetooth-enheter koblet til en iPhone samtidig?

Bluetooth er en veldig nyttig teknologi som gir deg muligheten til å koble enheter trådløst til din iPhone. Enten du trenger et tastatur for å gjøre det enklere å skrive, eller du ønsker å kunne lytte til musikken din uten å forstyrre folk på kontoret ditt, finnes det Bluetooth-enheter for å løse problemet.

Men hva om du vil koble Bluetooth-tastaturet til iPhonen din slik at du kan skrive en lang e-post, men du allerede lytter til musikk via Spotify-kontoen din? Heldigvis kan du koble et tastatur og et par hodetelefoner til din iPhone samtidig, slik at du kan bruke to Bluetooth-enheter samtidig.

SolveYourTech.com er deltaker i Amazon Services LLC Associates-programmet, et tilknyttet annonseringsprogram designet for å gi nettsteder et middel til å tjene annonseringsgebyrer ved å annonsere og lenke til Amazon.com.

Innholdsfortegnelse skjul 1 Slik kobler du Bluetooth-hodetelefoner til en iPhone via Bluetooth-lyd 2 Hvor mange Bluetooth-tilkoblinger samtidig – iPhone 3 Ytterligere kilder

Hvis du prøver å koble til to enheter samtidig og har problemer, kan du prøve å koble dem til i en annen rekkefølge. For eksempel hadde jeg problemer med å koble til hodetelefonene og tastaturet samtidig. Men da jeg koblet til tastaturet først, og deretter koblet til hodetelefonene, fungerte alt som det skal.

Apple oppgir faktisk at Bluetooth kan støtte opptil 7 samtidig tilkoblede enheter, men at 3 eller 4 er en praktisk grense. Du kan lese mer om det her.

I min erfaring med å teste samtidige Bluetooth-enheter med iPhone 5 i iOS 7, klarte jeg bare å sende ut lyd til ett par Bluetooth-hodetelefoner om gangen. Begge kunne kobles til samtidig, som i bildet nedenfor, men iPhone ville bare sende ut Bluetooth-lyd til ett par hodetelefoner om gangen.

Jeg tenkte at dette ganske enkelt kan være et problem med at Bluetooth-lyd bare kan sende ut lyd til én enhet, men det samme resultatet skjedde når et kablet hodetelefonpar og et Bluetooth-par ble koblet til samtidig. Så det ser ut til at iPhone bare kan sende ut lyd til én enhet om gangen. Den eneste løsningen for å lytte til lyd på flere hodetelefoner ville være å bruke en hodetelefondeler, som denne på Amazon. Du kan også bruke en Bluetooth-hodetelefondeler som denne Kokkia-merket fra Amazon (hvis du har en iPhone med en 30-pinners kontakt), eller denne andre Kokkia-modellen på Amazon som kobles til 3,5 mm-kontakten på iPhone, for iPhone-modeller uten 30-pinners tilkobling.

Bluetooth-hodetelefonene som jeg prøvde å pare var dette paret fra Sony (klikk for å se på Amazon) og dette paret fra Rocketfish (klikk for å se på Amazon). Bluetooth-tastaturet er denne modellen fra Logitech (klikk for å se på Amazon).

Slik kobler du Bluetooth-hodetelefoner til en iPhone via Bluetooth-lyd

Trinnene i denne delen vil fungere på de fleste iPhone- og iPad-modeller med de fleste Bluetooth-lydenheter.

  1. Åpen Innstillinger.
  2. Plukke ut blåtann.
  3. Sett hodetelefonene dine i sammenkoblingsmodus.
  4. Trykk på hodetelefonene.

Hvis du aldri har paret disse hodetelefonene med iPhone før, vil de bli oppført under delen Andre enheter. Ellers vil de bli oppført i den øverste delen. Hvis de har blitt paret før, trenger du ikke å sette hodetelefonene i sammenkoblingsmodus. Bare å slå dem på og deretter velge dem på Bluetooth-skjermen bør koble dem til.

Hvor mange Bluetooth-tilkoblinger samtidig – iPhone

Så for å oppsummere kan du ha opptil syv forskjellige Bluetooth-enheter koblet til iPhone samtidig, men realistisk sett kan du ha tre eller fire enheter koblet til via Bluetooth samtidig. Et vanlig eksempel på dette vil være hvis du har en iPhone, for eksempel iPhone 8, og du har en Apple Watch, en Bluetooth-lydenhet som Apple Airpods og noe annet som et Bluetooth-tastatur.

Selv om du kan ha alle disse samtidige tilkoblingene for mange enheter som har Bluetooth, kan du oppleve problemer hvis du har mer enn én enhet om gangen som er av samme type.

Nyere Apple iPhone-enheter har Bluetooth 5-funksjoner, som byr på noen potensielt spennende endringer i fremtiden ettersom flere enheter støttes. Bluetooth 5 er ikke bare raskere, den tilbyr potensielt muligheten for multilydstrømming. Ettersom Apple flytter iPhone- og iPad-enhetene sine for å støtte dette enda mer, kan det potensielt tillate flere Bluetooth-lydtilkoblinger, spesielt fra Apple Airpods og andre lignende førstepartsenheter.

Du kan lære mer om sammenkobling av Bluetooth-hodetelefoner med en iPhone her.

Ytterligere kilder

  • Slik bruker du privat lyttemodus i Roku-appen
  • Slik endrer du Bluetooth-navnet ditt på en iPhone
  • Slik slår du av Bluetooth på en iPhone 6
  • Hvordan kan jeg fortelle om en Bluetooth-enhet er koblet til min iPhone 5?
  • Hvordan koble fra Bluetooth-enhet - Windows 10
  • Slik legger du til et nytt tastatur på en iPhone 7