Hvordan konvertere Powerpoint til Google Slides

Microsoft Powerpoint og Google Slides er to av de mest populære redigeringsapplikasjonene for lysbildefremvisning, så det er sannsynlig at du til slutt må bruke en fil fra en applikasjon i den andre.

Microsoft Powerpoint har lenge vært et favorittprogram for å lage og redigere presentasjoner som du kanskje trenger å holde på jobb eller skole.

Men over tid har flere selskaper kommet inn på dette området, inkludert Google. Det er en applikasjon som heter Google Slides som du kan bruke til å lage lignende presentasjoner gratis, ganske enkelt ved å ha en Google-konto. Disse presentasjonene kan deretter lagres på Google Disk og åpnes fra hvilken som helst datamaskin med Internett-tilgang.

Men selv om du allerede har byttet til Google Slides, kan du finne ut at du fortsatt har mange Powerpoint-filer, eller at folk deler Powerpoints med deg og du foretrekker å redigere dem i Google Slides. Heldigvis kan du konvertere Powerpoint-filer til Google Slides-formatet og redigere dem der.

Hvordan konvertere Powerpoint til Google Slides

  1. Logg på Google Disk.
  2. Klikk Ny, deretter Filopplasting.
  3. Velg Powerpoint-filen og klikk Åpen.

Hvis konverteringen ikke skjer automatisk, må du kanskje justere en Google Disk-innstilling. Vi diskuterer dette nedenfor.

Artikkelen vår fortsetter nedenfor med tilleggsinformasjon og bilder for disse trinnene.

Hvordan konvertere en Powerpoint-fil til Google Slides

Trinnene i denne artikkelen ble utført i skrivebordsversjonen av nettleseren Google Chrome. Denne veiledningen forutsetter at du allerede har en Powerpoint-fil som du vil konvertere til Google Slides. Merk at selv om de fleste filer vil konvertere uten problemer, kan du støte på noen scenarier der visse lysbildeelementer endres.

Trinn 1: Åpne en nettleserfane og naviger til Google Disk på //drive.google.com.

Hvis du ikke allerede er logget på, vil du bli bedt om å gjøre det.

Trinn 2: Klikk på Ny knappen øverst til venstre i vinduet, og velg deretter Filopplasting alternativ.

Trinn 3: Bla til Powerpoint-filen du vil konvertere, velg den, og klikk deretter på Åpen knapp.

Hvis filen ikke automatisk konverteres til Google Slides, må du høyreklikke på den og velge Åpne med alternativet, og velg deretter Google Slides.

Hvis filkonverteringen ikke skjedde automatisk etter opplasting, må du kanskje endre en Google Disk-innstilling. Du kan gjøre dette ved å klikke på tannhjulikonet øverst til høyre i Google Disk-vinduet og velge Innstillinger og merk av i boksen til venstre for Konverter opplastede filer til Google Docs-redigeringsformat og klikke på Ferdig knapp.

Hvis du ønsker å gå den andre veien med konverteringen og lagre Google Slides-filen din som en Powerpoint-fil, kan denne artikkelen vise deg hvordan du gjør det.

Du kan utføre en lignende handling for Microsoft Word-dokumenter og Google Docs, samt Microsoft Excel-filer og Google Sheets.

Se også

  • Slik legger du til en pil i Google Slides
  • Slik legger du til punktpunkter i Google Slides
  • Hvordan konvertere Google Slides til en PDF
  • Slik sletter du en tekstboks i Google Slides
  • Slik skriver du ut flere lysbilder på én side i Google Slides