Hvordan endre vertikal justering i tabellceller i Google Docs

Når du oppretter en ny tabell i Google Dokumenter, vil den ha noen standardinnstillinger brukt på den, inkludert hvordan dataene dine vises i cellene. Bruk disse trinnene for å endre vertikal justering i tabellceller i Google Dokumenter.

  1. Åpne dokumentet.
  2. Velg tabellcellene du ønsker å endre.
  3. Høyreklikk i en tabellcelle og velg Tabellegenskaper.
  4. Velg Celle vertikal justering knapp.
  5. Velg ønsket vertikal justering, og klikk deretter OK.

Artikkelen vår fortsetter nedenfor med tilleggsinformasjon og bilder av disse trinnene.

Tabeller i Google Dokumenter gir deg et nyttig verktøy for å vise data som ikke er lett å formatere med standardteksten i et dokument.

Mens mange av situasjonene der du trenger å organisere data i et tabellformat kan oppnås effektivt i Regneark i stedet for Dokumenter, er det situasjoner der du må vite hvordan du formaterer tabeller. En formateringsendring som du kanskje må gjøre, involverer vertikal justering av dataene i cellene i disse tabellene.

Heldigvis er dette noe du kan gjøre på Google Docs, selv om det kanskje ikke virker opplagt med det første. Så fortsett nedenfor for å se hvordan du endrer den vertikale justeringen for cellene dine i en Dokumenter-tabell.

Slik justerer du en tabellcelle vertikalt i et Google Docs-dokument

Trinnene i denne artikkelen skal vise deg hvordan du velger vertikal justering for data som legges inn i en celle i en tabell i dokumentet ditt. Du vil kunne endre den vertikale justeringen for et hvilket som helst antall celler du har valgt i tabellen. Jeg kommer til å endre den vertikale justeringen for to celler i eksemplet nedenfor.

Trenger du å tegne en linje gjennom noe av teksten din, denne artikkelen vil vise deg et par måter å bruke gjennomstreking i Google Dokumenter.

Trinn 1: Åpne dokumentet i Google Disk. Du kan navigere dit ved å gå til //drive.google.com og deretter klikke på dokumentet som inneholder tabellen du vil redigere.

Trinn 2: Velg cellen(e) i tabellen som du vil endre den vertikale justeringen for. Jeg har valgt to celler i bildet nedenfor. Merk at du kan velge flere celler ved å klikke og holde inne en av tabellcellene, og deretter dra musen for å velge de andre cellene.

Trinn 3: Høyreklikk inne i tabellen og velg Tabellegenskaper alternativ.

Trinn 4: Klikk på Celle vertikal justering rullegardinmenyen, og velg deretter ditt foretrukne alternativ for vertikal justering. Klikk på OK knappen når du er ferdig.

Merk at et avgjørende element i denne prosessen er å velge cellene i tabellen. Enhver endring av vertikal justering som du gjør, vil bare gjelde for cellene du har valgt.

Det er også litt vanskelig hvis du har endret justeringen av noen celler og ønsker å gå tilbake senere og endre det for andre. Du må kanskje velge alt endre det til et annet alternativ, og deretter endre det tilbake til ønsket vertikal justering. Det samme gjelder andre endringer på denne menyen, for eksempel kolonnebredde eller radhøyde.

Har du data i et regneark i Excel 2013 som du også vil sentrere vertikalt? Lær om vertikal justering i Excel 2013 for å oppnå et lignende resultat med det programmet.

Se også

  • Hvordan endre marginer i Google Docs
  • Slik legger du til gjennomstreking i Google Dokumenter
  • Slik legger du til en rad i en tabell i Google Dokumenter
  • Slik setter du inn en horisontal linje i Google Docs
  • Hvordan endre til liggende orientering i Google Dokumenter