Hvordan vise eller skjule ukedagen på en MacBook

Statuslinjen øverst på skjermen på Mac-en inneholder mye nyttig informasjon og knapper som forteller deg om gjeldende status for enheten. Du kan for eksempel åpne en meny som viser tilgjengelig lagringsplass hvis du er bekymret for at du går tom for plass. En annen av informasjonen på dette stedet er klokkeslettet, og det kan til og med være en ukedag ved siden av.

Som de fleste av innstillingene på Mac-en din, kan denne skjermen tilpasses. Så hvis du foretrekker å ikke ha den dagen i uken vist der, eller hvis den ikke er der eller du vil at den skal være, følg trinnene nedenfor for å finne ut hvordan du kan endre den innstillingen.

Slik inkluderer eller fjerner du ukedagen i statuslinjen på en Mac

Trinnene i denne artikkelen ble utført på en MacBook Air i macOS High Sierra. Ved å fullføre trinnene i denne veiledningen vil du velge om du vil vise ukedagen ved siden av klokkeslettet øverst på skjermen.

Trinn 1: Åpne Systemvalg.

Trinn 2: Klikk på Dato tid alternativ.

Trinn 3: Klikk i boksen til venstre for Vis ukedagen for å skjule eller vise den. Jeg har valgt å vise ukedagen i bildet under.

Displayet som vi tilpasser er det som er angitt på bildet nedenfor.

Virker det som om ikonene i dokken din er for store eller for små? Finn ut hvordan du endrer størrelsen på Mac dock-ikoner slik at du kan få dem til å ta så mye eller så lite plass på skjermen som du vil.