Hvordan endre størrelse på radhøyde automatisk i Excel 2013

Av og til kan du jobbe med et regneark i Microsoft Excel 2013 som inneholder mye data som ikke passer innenfor høyden på raden. En måte å løse dette på er å justere høyden på radene manuelt, men det er kanskje ikke ideelt hvis du har rader som må ha varierende høyder.

Heldigvis inneholder Excel 2013 en funksjon som automatisk justerer høyden på de valgte radene slik at dataene i dem er synlige. Dette alternativet kalles AutoFit, og det kan være en reell tidsbesparelse hvis du trenger å justere radhøyden for et stort antall rader i regnearket.

Endre størrelse på radhøyder i Excel 2013 automatisk

Trinnene nedenfor vil føre til at Excel automatisk endrer størrelsen på alle de valgte radene slik at de passer til høyden på dataene i dem. Merk at du også automatisk kan endre størrelsen på kolonnebredden med trinnene i denne artikkelen.

Trinn 1: Åpne regnearket i Excel 2013.

Trinn 2: Velg radene du vil endre størrelsen på automatisk. Du må velge radene med radnumrene på venstre side av regnearket.

Trinn 3: Klikk på Hjem fanen øverst i vinduet.

Trinn 4: Klikk på Format knappen i Celler delen av navigasjonsbåndet, og klikk deretter på AutoFit radhøyde alternativ.

Hvis du formaterer et regneark slik at det er lettere for folk å lese, er en nyttig endring du kan gjøre å sentrere alle dataene i cellene dine. Les her for å lære hvordan du gjør dette for hele regnearket samtidig.