Slik angir du utskriftsmarger i Excel 2010

Sist oppdatert: 7. mars 2017

Du må vite hvordan du endrer sidemargene i Excel 2010 hvis du møter et regneark som enten er litt for stort til å passe på en trykt side, eller hvis regnearket kan se bedre ut hvis det hadde større marger. Men metoden for å endre sidemarger i Excel er litt annerledes enn andre programmer, for eksempel Word, hvor du umiddelbart kan se effekten av å justere margene.

Å tilpasse all informasjonen på et trykt Microsoft Excel 2010-ark er et ganske viktig element å vurdere når du skriver dem ut for leseformål. Hvis du har noen ekstra kolonner eller rader som går over på et andre ark, kan det gjøre det vanskelig å lese. I tillegg, hvis du ikke har skrevet ut kolonneoverskrifter på den andre siden (som du kan gjøre ved å lære å gjenta rader i Excel 2010), kan leserne dine ha problemer med å finne ut hva de utenforliggende kolonnene eller radene forteller dem. Heldigvis gir Excel 2010 deg de nødvendige verktøyene for læring hvordan sette utskriftsmarger i Excel 2010, som du med fordel kan bruke for å få så mye av regnearket som mulig på én side.

Hvordan endre sidemarger i Excel 2010

Justering av margene i Excel 2010 vil ikke ha noen innvirkning på hvordan regnearket vises på dataskjermen. Justeringen som de følgende metodene vil lære deg å gjøre, er kun et element som vil påvirke dine utskrevne dokumenter. En ting du må ta i betraktning er skriveren din. Hver skriver er forskjellig, og du kan teoretisk sett støte på en situasjon der skriveren ikke vil kunne skrive ut hele dokumentet hvis du gjør margene for små. Etter min erfaring er de fleste skrivere i stand til å lage dokumenter med 0,2-tommers marger, selv om du får en advarsel om at dokumentet kanskje ikke får plass på siden. Dine egne erfaringer kan imidlertid variere. Vi tilbyr tre metoder for å endre sidemargene i Excel 2010 nedenfor.

Metode 1 – hvordan endre sidemargene fra fanen Sideoppsett i Excel 2010

Trinn 1: Åpne filen i Excel 2010.

Trinn 2: Klikk på Sideoppsettet fanen øverst i vinduet.

Trinn 3: Klikk på Marginer knapp.

Trinn 4: Klikk på ønsket marginnstilling, eller klikk Egendefinerte marginer å spesifisere din egen. Hvis du klikket Egendefinerte marger, fortsett til neste trinn. Ellers er du ferdig med å endre sidemargene.

Trinn 5: Skriv inn ønskede margstørrelser i de aktuelle feltene, og klikk deretter på OK knapp.

Metode 2 – endre sidemargene fra Skriv ut-menyen i Excel 2010

Trinn 1: Åpne Excel-regnearket du vil angi utskriftsmargene for.

Trinn 2: Klikk på Fil fanen øverst til venstre i vinduet, og klikk deretter på Skrive ut alternativet i kolonnen til venstre i vinduet.

Trinn 3: Klikk på Normale marger rullegardinmenyen, og klikk deretter på Egendefinerte marginer alternativet nederst i vinduet. Det er faktisk flere forhåndsinnstilte alternativer på denne rullegardinmenyen, så bruk gjerne en av dem i stedet hvis det passer regnearket ditt.

Trinn 4: Juster verdiene i de individuelle margfeltene til dokumentet ditt passer på siden slik du ønsker det. Siden Excel 2010 ikke tilbyr et forhåndsvisningsvindu for margjusteringer, kan det hende du må avslutte og gå inn på denne menyen på nytt noen ganger for å få det riktig.

Metode 3 – Endre sidemarger ved å klikke på Sideoppsett-knappen på fanen Sideoppsett

Merk at du også kan åpne Sideoppsett vinduet ved å klikke på Sideoppsettet fanen øverst i vinduet, og klikk deretter på Sideoppsett knappen i Sideoppsett delen av båndet. Du vil da bli tatt til Sideoppsett-menyen vist i metode 2.

Sammendrag – Hvordan endre sidemarger i Excel 2010

  1. Klikk på Sideoppsettet fanen.
  2. Klikk på Marginer knapp.
  3. Velg en av standard sidemargininnstillinger, eller klikk Egendefinerte marginer å spesifisere din egen.
  4. Juster innstillingene på Sideoppsett vindu etter behov.
  5. Klikk på OK knappen når du er ferdig.

Å lære hvordan du endrer sidemarger i Excel 2013 er ett av flere tilgjengelige alternativer for å forbedre måten regnearkene dine skrives ut på. Du kan lese vår guide til utskrift i Excel for flere alternativer og funksjoner som er tilgjengelige som kan lede deg til regneark som skrives ut på en mer optimal måte.