Hvorfor kan jeg ikke dobbeltklikke på en celle for å redigere den i Excel 2013?

Du kan redigere celler i Excel 2013 ved å velge en celle og klikke inne i formellinjen øverst i vinduet, eller du kan dobbeltklikke på en celle og redigere dataene direkte i cellen. Men du kan finne ut at det ikke lenger fungerer å dobbeltklikke på en celle for å redigere dataene, og at du bare kan slette eksisterende data og skrive dem inn igjen hvis du trenger å redigere dem.

Siden dobbeltklikk på en celle for å redigere data er en så intuitiv ting å gjøre for mange Excel-brukere, kan denne atferdsendringen være et problem. Heldigvis er dette en innstilling som du kan justere gjennom menyen for Excel-alternativer. Vår veiledning nedenfor vil hjelpe deg med å finne den nødvendige innstillingen slik at du kan begynne å redigere direkte i cellene igjen.

Hvordan redigere direkte i cellen i Excel 2013

Trinnene nedenfor kommer til å endre en innstilling for Excel 2013. Når du justerer denne innstillingen, vil denne virkemåten gjelde for alle filer du åpner i Excel 2013 med mindre du går tilbake til denne menyen og endrer innstillingen tilbake.

Trinn 1: Åpne Excel 2013.

Trinn 2: Klikk på Fil fanen øverst til venstre i vinduet.

Trinn 3: Klikk på Alternativer knappen nederst i venstre kolonne.

Trinn 4: Klikk på Avansert fanen i venstre kolonne i Excel-alternativer vindu.

Trinn 5: Merk av i boksen til venstre for Tillat redigering direkte i cellene, og klikk deretter på OK knappen nederst i vinduet.

Du skal nå kunne gå tilbake til regnearket og dobbeltklikke på en celle for å redigere dataene i den.

Har du data som trenger nuller foran seg, men Excel fortsetter å fjerne dem? Lær hvordan du holder innledende nuller foran data i cellene dine i Excel 2013 hvis du jobber med noe som postnummer som kanskje trenger det 0-sifferet.