Hvordan velge cellene som inneholder formler i Excel 2010

Når du oppdager en feil i Microsoft Excel, og den feilen er en del av en formel, kan vanskelighetsgraden for å løse problemet variere sterkt. Forhåpentligvis er det så enkelt som å sjekke alle dataene for et tall som ble angitt feil. Dessverre kan det hende du jobber med formler som regner med resultatene fra andre formler, noe som kan gjøre feilsøking vanskeligere.

En nyttig måte å håndtere dette problemet på er å markere alle cellene i regnearket som inneholder en formel. Dette kan tilby en rask måte å identifisere alle cellene der en beregning finner sted, noe som kan hjelpe deg med feilsøking.

Uthev raskt celler som inneholder formler i Excel 2010

Trinnene i denne artikkelen viser deg en enkel måte å identifisere alle cellene i Excel-regnearket som inneholder en formel. Hvis du klikker på en av disse cellene, vil formelen i cellen vises i formellinjen over regnearket, som i bildet nedenfor.

Trinn 1: Åpne regnearket i Excel 2010.

Trinn 2: Klikk på Hjem fanen øverst i vinduet.

Trinn 3: Klikk på Finn og velg knappen i Redigering delen av Office-båndet, og klikk deretter på Formler alternativ.

Excel vil automatisk velge den første formelen i regnearket, deretter vil resten av cellene som inneholder formler bli uthevet i blått. For eksempel, i bildet nedenfor, celler A2, C5, og D2 alle inneholder formler. Formelen i A2 er valgt fordi den vises først. Du kan bla mellom de uthevede cellene ved å trykke på Tast inn tasten på tastaturet.

Vil du endre innstillingene i Excel 2010 slik at den viser formlene i cellene i stedet for resultatene til disse formlene? Denne artikkelen vil vise deg hvordan du bytter mellom å vise formelen og formelresultatet i regnearket.