Slik sentrerer du en tabell i Google Dokumenter

Å få objekter i et dokument til å se bra ut er et viktig aspekt av hvordan leserne dine oppfatter dokumentet. Dette kan inkludere ting som riktig beskjæring eller redigering av et bilde, eller det kan bety å justere objekter riktig på siden. Så du lurer kanskje på hvordan du sentrerer en tabell i Google Dokumenter hvis du vil få den til å se bedre ut.

Når du legger til en tabell i et dokument i Google Dokumenter, er den tabellen justert til venstre på siden som standard. Dessverre gir dette kanskje ikke det utseendet du prøver å formidle i dokumentet ditt, og du foretrekker at bordet er midt på siden.

Heldigvis er det mulig å gjøre denne justeringen ved å bruke menyen Tabellegenskaper for den tabellen. Vår veiledning nedenfor viser deg hvor du finner denne menyen slik at du kan sentrere Google Dokumenter-tabellen.

Innholdsfortegnelse skjul 1 Hvordan sentrere en tabell i Google Dokumenter 2 Hvordan sentrere en Google Dokumenter-tabell (veiledning med bilder) 3 Hvordan sentrere data i et Google Dokumenter Tabell 4 Ytterligere kilder

Slik sentrerer du en tabell i Google Dokumenter

  1. Åpne dokumentet som inneholder tabellen.
  2. Høyreklikk inne i en av tabellcellene, og velg Tabellegenskaper.
  3. Klikk på rullegardinmenyen under Tabelloppretting, og velg deretter Senter alternativ.
  4. Klikk på OK for å bruke endringen.

Artikkelen vår fortsetter nedenfor med tilleggsinformasjon om sentrering av en tabell i Google Dokumenter, inkludert bilder av disse trinnene.

Slik sentrerer du en Google Dokumenter-tabell (veiledning med bilder)

Trinnene i denne artikkelen ble utført i skrivebordsversjonen av Google Chrome-nettleseren, men vil også fungere i andre stasjonære nettlesere som Firefox eller Edge.

Trinn 1: Logg på Google Disk på //drive.google.com og åpne dokumentet som inneholder tabellen du vil sentrere.

Trinn 2: Høyreklikk inne i en av tabellcellene, og velg deretter Tabellegenskaper alternativ.

Trinn 3: Klikk på rullegardinmenyen under Tabelloppretting, klikk deretter Senter.

Trinn 4: Klikk på OK for å bruke endringen.

Slik sentrerer du data i en Google Dokumenter-tabell

Hvis du ønsker å sentrere alle dataene i tabellcellene dine også, klikk og hold nede til høyre og dra musen til cellen øverst til venstre for å velge hver celle. Du kan deretter klikke på Midtjuster knappen i verktøylinjen.

Er alle kolonnene i tabellen i forskjellige størrelser, og den ser ikke veldig bra ut? Finn ut hvordan du gjør alle kolonnene like brede, slik at du ikke har et par veldig tynne eller brede kolonner i tabellen.

Ytterligere kilder

  • Hvordan endre vertikal justering i tabellceller i Google Docs
  • Hvordan lage Google Dokumenter liggende
  • Slik setter du inn tekstboks – Google Dokumenter
  • Slik endrer du tabellfarge i Google Dokumenter
  • Slik angir du radhøyde for Google Dokumenter
  • Slik sletter du en tabell i Google Dokumenter