Slik endrer du omberegningsinnstillinger i Google Sheets

Når du gjør en endring i et av dine Google Sheets-regneark, vil visse funksjoner beregnes på nytt slik at du alltid har den nyeste informasjonen. Disse funksjonene inkluderer NÅ, I DAG, RAND og RANDBETWEEN.

Men behovene dine kan kreve at disse elementene beregnes på nytt oftere enn det, for eksempel hver time, uavhengig av endringer, eller til og med hvert minutt. Heldigvis er det en innstilling i Google Sheets der du kan justere denne innstillingen for omberegning for å møte dine behov.

Hvor er innstillingen for omberegning i Google Regneark?

Trinnene i denne artikkelen ble utført i skrivebordsversjonen av Google Chrome-nettleseren, men vil også fungere i andre nettlesere som Firefox og Edge. Merk at denne endringen kun vil gjelde for det gjeldende regnearket, så du må justere det for andre individuelle regneark om nødvendig.

Trinn 1: Logg på Google Disk-kontoen din og åpne Sheets-filen som du vil endre innstillingen for omberegning for.

Trinn 2: Velg Fil fanen øverst i vinduet.

Trinn 3: Velg Regnearkinnstillinger alternativet nederst i menyen.

Trinn 4: Velg Beregning fanen i midten av vinduet.

Trinn 5: Klikk på På endring nedtrekksknapp under Omberegning, og velg deretter ønsket frekvens. Når du er ferdig, klikker du på Lagre innstillinger knappen nederst til høyre i vinduet.

Har du celler i regnearket som aldri bør redigeres? Finn ut hvordan du låser celler i Google Regneark slik at de ikke kan endres av andre som kan redigere regnearket ditt.

Se også

  • Slik slår du sammen celler i Google Sheets
  • Slik bryter du tekst i Google Sheets
  • Hvordan alfabetisere i Google Sheets
  • Hvordan trekke fra i Google Sheets
  • Hvordan endre radhøyde i Google Sheets