Hvordan legge til ledende nuller til tall i Excel 2013

Excel har for vane å fjerne nuller hvis de er de første sifrene i tall. I noen tilfeller er det ikke et problem, men når det gjelder visse typer data, som postnummer, må du kanskje finne en måte å legge til innledende nuller i Excel slik at tallene er riktige.

Heldigvis kan du gjøre dette ved hjelp av en formel som ligner på denne subtraksjonsformelen, så det er bare en liten mengde manuell inntasting du trenger å gjøre for å legge til disse innledende nullene til cellene dine.

Slik bruker du TEXT-funksjonen til å legge til nuller foran tall i Excel

Trinnene nedenfor forutsetter at du har en kolonne med tall i Excel 2013, og at du vil at alle skal ha samme antall tegn. Dette er vanlig med postnummer i USA, siden det er flere postnumre som starter med tallet null. Hvis du bare vil vise tallene dine med samme antall sifre, og ikke ønsker å faktisk endre verdien i cellen, vil vi vise deg en rask formateringsendring som du kan gjøre på slutten av denne artikkelen.

Det kan også være lurt å se nærmere på bruk av sammenkobling i Excel hvis du har data i flere kolonner som må kombineres.

Trinn 1: Åpne regnearket i Excel 2013.

Trinn 2: Klikk inne i en tom celle i regnearket.

Trinn 3: Skriv inn formelen =TEKST(XX, "00000") men bytt ut XX med plasseringen til cellen du ønsker å endre, og erstatte 00000 med antall tegn du vil ha i cellen. trykk Tast inn på tastaturet etter at du har skrevet inn formelen.

Trinn 4: Klikk på håndtaket nederst til høyre i cellen som inneholder formelen, og dra deretter håndtaket nedover for å kopiere formelen for resten av cellene i den kolonnen. Formelen justeres automatisk for å bruke celleplasseringen i forhold til den opprinnelige formelen.

Hvis du heller vil endre formatet på cellene dine for å vise verdiene dine med innledende nuller, kan du gjøre det ved å velge cellen(e) du ønsker å endre, høyreklikke på en av cellene og deretter velge Formater celler.

Velg Tilpasset alternativet fra listen til venstre i vinduet, og klikk deretter inne i feltet under Type: og angi et antall nuller som tilsvarer antallet sifre du vil vise i cellen. Klikk på OK knappen nederst i vinduet når du er ferdig.

Som nevnt tidligere, vil dette formateringsalternativet vise cellene dine med de innledende nullene, men det vil ikke endre verdiene til å inkludere de innledende nullene.

Har du kolonner som inneholder separate informasjonsbiter, og du ønsker å kombinere dem til én celle? Lær hvordan du enkelt kombinerer flere celler i én i Excel ved hjelp av den sammenkoblede formelen.