Hvordan lage en formel i Excel 2013

Det er mye nytte som kan komme fra å organisere data i et Excel-regneark. Informasjonen er sorterbar og enkel å redigere, og du kan organisere alle dataene dine på den måten du trenger for dine nåværende behov.

Men Excel begynner å bli veldig kraftig når du bruker formler til å sammenligne data og lage ny informasjon. Excel støtter et stort antall formler som kan legge til, subtrahere, multiplisere, dele og sammenligne data, så det er fordelaktig å lære det grunnleggende om Excel-formler slik at du kan begynne å bruke dem til din fordel. Vår veiledning nedenfor viser deg hvordan du lager en enkel multiplikasjonsformel i en celle, og deretter kopierer og limer den inn i andre celler i samme kolonne. Vi vil da lede deg til Formler-menyen hvor du kan velge nye formler du vil bruke.

Lage formler i et Excel 2013-regneark

Denne opplæringen skal lære deg hvordan du manuelt skriver inn en formel i en celle i Excel 2013 som multipliserer en verdi i en celle med en verdi i en annen celle. Vi vil deretter kopiere den formelen inn i resten av cellene i kolonnen, der formelen vil oppdateres for å inkludere verdiene for cellene i den nye raden. Dette lar deg raskt bruke den samme formelen på alle verdiene i kolonnene dine uten å måtte skrive inn formelen på nytt manuelt.

Trinn 1: Åpne regnearket i Excel 2013.

Trinn 2: Klikk inne i cellen der du vil at resultatet fra formelen skal vises.

Trinn 3: Skriv inn formelen =XX*YY hvor XX er den første cellen som inneholder en verdi du vil multiplisere og ÅÅ er den andre verdien du vil multiplisere. trykk Tast inn på tastaturet for å utføre formelen. Du har nå brukt en formel for å produsere nye data fra informasjonen din. Vi vil fortsette nedenfor for å lære hvordan du bruker denne formelen på andre celler.

Trinn 4: Klikk på cellen som inneholder formelsvaret ditt, og trykk deretter Ctrl + C på tastaturet for å kopiere det. Merk at verdien vises i cellen, men at du kan se formelen i Formel Bar over arbeidsarket.

Trinn 5: Marker cellene under formelen din som du vil kopiere denne formelen til. Resultatet skal se ut som bildet nedenfor.

Trinn 6: Trykk Ctrl + V på tastaturet for å fylle de valgte cellene med formelen du kopierte i trinn 4.

Du vil merke at Excel automatisk har oppdatert verdiene i formelen din slik at de er i forhold til den opprinnelige formelen. For eksempel, hvis jeg klikker på den nederste cellen i området jeg valgte i trinn 5, kan du se at formelen har oppdatert slik at den multipliserer celler B12*C12 i stedet for celler B3*C3.

Du kan finne flere formler ved å klikke på Formler fanen øverst i vinduet.

For eksempel, hvis jeg ønsket å finne gjennomsnittet av verdiene som jeg nettopp beregnet med multiplikasjonsformelen min, kunne jeg klikke inne i en celle der jeg ønsket å vise gjennomsnittet, og deretter velge Gjennomsnitt formel.

Jeg kan deretter bruke musen til å velge cellene jeg vil finne gjennomsnittet for, og deretter trykke Tast inn på tastaturet mitt for å beregne det.

Excel har et stort utvalg av formler som du kan bruke, mange av dem kan spare deg for mye tid. Ta deg tid til å se deg rundt og eksperimentere med noen av disse funksjonene for å se hva de kan gjøre. Hvis du har spørsmål om en formel, kan du alltid klikke på Hjelp ikonet (den ? ikon) øverst til høyre i vinduet og skriv inn navnet på funksjonen i søkefeltet for å lære mer om den.

Trenger du flere eller færre desimaler i cellene dine? Lær hvordan du justerer antall desimaler med denne artikkelen.