Hvordan bestemme ukedagen fra en numerisk dato i Excel 2013

Excel 2013 har mange nyttige verktøy og triks som du kan bruke til å finne informasjon om data i et regneark. Et av disse triksene innebærer bruk av en formel for å hjelpe deg med å bestemme ukedagen for en numerisk dato i en av cellene dine.

Vår veiledning nedenfor viser deg hvordan du bruker denne formelen for å se hvilken ukedag en bestemt dag falt på.

Bestemme ukedagen fra en dato i Excel 2013

Trinnene i denne artikkelen forutsetter at du har en celle som inneholder en dato i regnearket ditt, og at du vil vite hvilken ukedag denne datoen falt på. Vi vil bruke en formel for å finne denne informasjonen. Hvis du heller vil endre formateringen av datoene i regnearket og vise ukedagen i stedet for den numeriske datoen, kan denne artikkelen vise deg hva du skal gjøre.

Slik bestemmer du ukedagen fra en numerisk dato i Excel 2013 –

  1. Åpne regnearket i Excel 2013.
  2. Klikk inne i cellen der du ønsker å vise ukedagen.
  3. Type =TEKST(XX, "DDDD") inn i cellen. Bytt ut XX del av formelen med celleplasseringen som inneholder den numeriske datoen. trykk deretter Tast inn på tastaturet ditt.

Disse trinnene er også vist nedenfor med bilder –

Trinn 1: Åpne regnearket i Excel 2013.

Trinn 2: Klikk inne i cellen der du vil vise ukedagen.

Trinn 3: Skriv =TEKST(XX, "DDDD"), men skriv inn plasseringen til cellen som inneholder den numeriske datoen i stedet for XX. På bildet nedenfor vil det være A2. Så den resulterende formelen ville være =TEKST(A2, "DDDD"). Du kan deretter trykke Tast inn på tastaturet ditt.

Hvis du har en hel kolonne med datoer og du vil bruke denne formelen på dem alle, kan du klikke på håndtaket nederst til høyre i cellen som inneholder formelen, og deretter dra håndtaket ned til alle cellene du ønsker å kopiere formelen i, er valgt. Slipp museknappen, og de valgte cellene vil oppdateres med resultatene av deres relative formler.

Har du et Excel-regneark med mye formatering som du må endre? det kan være lettere å bare fjerne alt og begynne på nytt. Denne veiledningen viser deg hvordan du raskt fjerner formatering fra et utvalg celler i Excel 2013.