Hvordan endre lerretsstørrelsen i Photoshop CS5

Sist oppdatert: 18. januar 2017

Når du lærer hvordan du endrer lerretsstørrelse i Photoshop, kan du lage et bilde med de dimensjonene du trenger. Hvis du foretar mye bilderedigering for bilder som til slutt havner på Internett, har du sannsynligvis støtt på en situasjon der du trengte å redusere størrelsen på et bilde med høy oppløsning. Men av og til kan du ha et bilde som ikke har riktig sideforhold, så du må gjøre noen justeringer for å få det dit.

Endring av bildestørrelsen vil ikke endre sideforholdet til bildet med mindre du velger å ikke begrense proporsjonene. Hvis du noen gang har prøvd dette, vet du at det resulterer i et skjevt bilde. Ved i stedet å velge å endre lerretsstørrelsen i Photoshop, kan du beholde ditt eksisterende sideforhold og bildestørrelse, men ha et bilde med bildedimensjonene du trenger. Så fortsett å lese nedenfor for å lære hvordan du justerer lerretsstørrelsen i Photoshop CS5.

Redigere lerretsstørrelsen i Photoshop CS5

Å velge å endre lerretsstørrelsen i stedet for bildestørrelsen er mest vanlig når du skal få bildet til å passe inn i forhåndsbestemte dimensjoner. For eksempel, hvis du trenger å laste opp et produktbilde til et selskaps nettsted, kan det selskapet kreve en bestemt pikseldimensjon, for eksempel 2400 piksler x 2400 piksler. Å endre "Bildestørrelse" i motsetning til "Lerretsstørrelse" kan fungere hvis det eksisterende bildet ditt allerede har et 1:1-forhold (dvs. 2000 piksler x 2000 piksler), men et bilde som ikke er det (for eksempel 2056 piksler x 1536 piksler) ville bli forvrengt.

Hvis du velger å endre lerretsstørrelsen, beholdes det eksisterende bildet i gjeldende størrelse og proporsjoner, men vil utvide eller krympe størrelsen på lerretet basert på valgene dine.

Trinn 1: Åpne bildet i Photoshop CS5.

Trinn 2: Klikk Bilde øverst i vinduet, og klikk deretter Lærretstørrelse.

Trinn 3: Skriv inn dine foretrukne dimensjoner i Høyde og Bredde Enger. Merk at du kan endre enhetene som brukes ved å klikke på rullegardinmenyene til høyre for disse feltene. I tillegg, hvis du utvider eller klipper lerretet, vil du velge en ankerposisjon hvis du ikke vil at Photoshop skal plassere det eksisterende bildet i midten av lerretet. Du kan også klikke på Forlengelsesfarge på lerret rullegardinmenyen for å velge fargen på lerretet som skal utvides utover grensene til det eksisterende bildet. Klikk på OK for å bruke endringene.

Hvis du klikker på Bilde alternativet øverst på skjermen, og klikk deretter på Bildestørrelse alternativet, vil du merke at bildestørrelsen nå skal være den samme som lerretsstørrelsen du nettopp spesifiserte.

Sammendrag – Hvordan endre lerretsstørrelse i Photoshop

  1. Klikk Bilde øverst i vinduet, og klikk deretter Lærretstørrelse.
  2. Juster Bredde og Høyde innstillinger til ønskede dimensjoner.
  3. Velg en Forankringspunkt og Forlengelsesfarge på lerret (om nødvendig), klikk deretter på OK knapp.

Har du et bilde som trenger en tekststørrelse større enn 72 pt? Lær hvordan du bruker større skriftstørrelser i Photoshop hvis du finner ut at det maksimale utvalget på 72 pt ikke er stort nok.