Slik sentrerer du tekst vertikalt i en Excel 2010-celle

En celle i et Microsoft Excel 2010-regneark kan inneholde en rekke forskjellige typer informasjon, og mange av mulighetene vil resultere i en høyere celle. Hvis dette inkluderer noe som et bilde, kan du finne deg selv med én celle i en rad som inkluderer et stort bilde, mens resten av cellene i den raden inneholder bare en enkelt linje med data.

Denne forskjellen mellom informasjon i celler i samme rad kan se noe merkelig ut, men den kan forbedres ved å vertikalsentrere dataene i andre celler i den raden. Dette oppnås med Midtjustering funksjon, som tar data i en valgt celle og viser den i den vertikale midten av cellen. Dette kan brukes på et hvilket som helst antall valgte celler ved å følge vår korte veiledning nedenfor.

Bruk vertikal sentrering på utvalgte celler i Excel 2010

Vi vil sentrere celledata vertikalt i en enkelt celle i veiledningen nedenfor, men den samme metoden kan brukes på en hvilken som helst gruppe av utvalgte celler i Excel 2010. Det kan til og med gjøres til et helt regneark hvis du har valgt alle celler. Denne artikkelen kan vise deg hvordan du velger alle cellene i et regneark hvis du ikke vet hvordan.

Trinn 1: Åpne regnearket i Excel 2010.

Trinn 2: Velg cellen som inneholder informasjonen du vil sentrere vertikalt. Som nevnt tidligere, kan du velge flere celler, rader eller kolonner i stedet for en enkelt celle.

Trinn 3: Klikk på Hjem fanen øverst i vinduet.

Trinn 4: Klikk på Midtjustering knappen i Justering delen av båndet øverst i vinduet.

Vil du sentrere hele teksten i en kolonne horisontalt samtidig? Les her for å finne ut hvordan du gjør det i Excel 2010.