Hvordan finne en radsum i Excel 2010

Hvis du ikke har brukt formlene som Microsoft Excel gir, er du kanskje ikke klar over hvor kraftig applikasjonen kan være. Mens formaterings- og sorteringsalternativene kan være nyttige for å evaluere data, er det mye du kan oppnå når du begynner å skrive inn formler i cellene dine for å finne verdier og bestemme viktig informasjon fra dataene du har lagt til radene og kolonnene dine.

Mange mennesker som bare tilfeldig bruker Microsoft Excel, finner at det er et flott verktøy for å organisere data. Men det er veldig nyttig for å sammenligne data, og for å utføre matematiske operasjoner på disse dataene. En av de vanligste funksjonene i Excel er SUM-funksjonen, som vil legge sammen et antall celler du velger.

Disse cellene kan være fra hvor som helst på regnearket ditt, inkludert alle cellene som finnes i en rad. Så hvis du trenger å finne summen av celleverdier i en bestemt rad, kan du følge trinnene som er skissert nedenfor.

Innholdsfortegnelse skjul 1 Hvordan finne summen av en rad i Excel 2010 2 Hvordan raskt legge til summene av celleverdier på rad i Excel 2010 (veiledning med bilder) 3 Kan jeg bruke sumformelen ved å legge inn cellereferanser manuelt? 4 Vil sumfunksjonen bare inkludere synlige celler? 5 Mer informasjon om hvordan du finner en radsum i Excel 2010 6 Ytterligere kilder

Hvordan finne summen av en rad i Excel 2010

  1. Åpne Excel-filen.
  2. Velg cellene du vil legge til.
  3. Velg Hjem fanen.
  4. Klikk på Autosum knapp.

Vår guide fortsetter med tilleggsinformasjon om hvordan du bruker sumformelen i Excel 2010, inkludert bilder av disse trinnene.

Slik legger du raskt til summene av celleverdier på rad i Excel 2010 (veiledning med bilder)

Denne artikkelen kommer til å fokusere spesifikt på å finne summene av verdier i én rad. Du kan bruke samme metode for å legge til celleverdier i en kolonne også, og du kan gjøre noen mindre justeringer hvis du trenger å legge til verdier i celler som ikke følger hverandre.

SUM-funksjonen er ganske mangfoldig og er i stand til å legge sammen alle verdier du måtte trenge. Vi kommer til å bruke knappene i Excel-båndet for denne metoden, men vil også skrive ut formelen du kan bruke hvis du foretrekker det alternativet.

Trinn 1: Åpne regnearket i Excel 2010.

Trinn 2: Bruk musen til å markere cellene du ønsker å finne en sum for.

Trinn 3: Klikk på Hjem fanen øverst i vinduet.

Trinn 4: Klikk på Autosum knappen i Redigering delen av båndet.

Summen av de valgte cellene vil vises i cellen til høyre, som i bildet nedenfor.

Hvis du ønsker å legge inn formelen som legger cellene sammen manuelt, er formelen=SUM(XX:YY) hvor XX er den første cellen, og YY er den siste cellen. For eksempel, i mitt eksempel ovenfor, vil formelen være=SUM(A3:G3). Manuell inntasting er et bedre alternativ hvis du trenger å vise sumverdien i en celle som ikke er direkte til høyre for radcellene du vil legge til.

Kan jeg bruke sumformelen ved å legge inn cellereferanser manuelt?

Som vi nevnte i forrige avsnitt, trenger du ikke stole på å bruke musen til å velge celler for autosumformelen.

Excel-autosummen vil fortsatt summere tall i regnearket ditt så lenge strukturen til formelen vises nøyaktig. Så om verdiene i formelen kom dit ved at du valgte cellene selv eller skrev dem inn manuelt, så er det eneste som betyr noe om alle delene av formelen er riktige.

Hvis Excel forteller deg at det oppsto en feil etter at du inkluderte alle verdiene dine i formelen, kan det være lurt å prøve å bruke musen til å velge cellen og skrive inn Autosum-formelen. Siden dette vil lage den riktige formelen automatisk kan du se hvordan den skal se ut, noe som kan hjelpe deg med å finne ut hvor feilen finnes i formelen du skrev inn manuelt.

Vil sumfunksjonen bare inkludere synlige celler?

Når du bruker musen til å velge en gruppe med tilstøtende celler, kommer du også til å velge skjulte celler innenfor det celleområdet.

Hvis du ikke vil inkludere alle cellene i et område når du oppretter en SUM-funksjon, krever Excel at du bruker samme formel, bare med en mindre justering. Følgende formel lar deg bestemme numeriske verdier for mer enn én celle som ikke er i tilstøtende kolonner.

=SUM(XX;YY;ZZ)

Merk at likhetstegnet og autosum-funksjonen er de samme, men du må formatere det refererte området litt annerledes.

I stedet for å bruke et kolon for å skille den første og den siste verdien av området, skal du angi funksjonen manuelt med et komma mellom hver celle du vil summere.

Når du har lagt til alle cellereferansene du ønsker å summere automatisk, kan du trykke Enter på tastaturet for å utføre formelen.

Hvis du ikke vil skrive inn hver celle individuelt, kan du skrive inn =SUM(-delen av formelen, deretter kan du klikke på den første cellen som skal inkluderes i Excel-summen, holde nede Ctrl-tasten på tastaturet og klikke på hver ekstra celle som skal inkluderes i formelen. Hver valgt celle vil ha en stiplet linje rundt sin celle etter at du har valgt den.

Når du er ferdig med å klikke på hver celle som skal inkluderes, kan du sjekke formellinjen over regnearket for å finne ut at du har riktig område, og deretter legge til den avsluttende parentesen på slutten av formelen.

Mer informasjon om hvordan du finner en radsum i Excel 2010

Trinnene i denne artikkelen har vist deg en måte å bestemme summen av verdier i en rad i regnearket. Imidlertid kan de samme trinnene også brukes hvis du vil vite hvordan du finner summen av en kolonne i Excel. Du trenger ganske enkelt å velge kolonneverdiene i stedet.

Selv om bruk av en knapp på båndet er en effektiv måte å bruke Sum-formelen på et utvalg, kan du også skrive den inn i en celle manuelt.

Hvis du klikker på cellen der du ønsker å vise summen av verdiene, kan du skrive inn denne formelen:

=SUM(XX:YY)

Hvor XX er den første cellen i området du ønsker å legge til, og YY er den siste cellen i området du vil legge til.

Hvis du ønsker å få en sum for flere områder i en gruppe med rader eller kolonner, trenger du bare å justere utvalget for å inkludere disse områdene. For eksempel, hvis jeg ønsket å få en løpende sum av verdiene i kolonne c og kolonne d i regnearket mitt, trenger jeg bare å skrive inn =SUM(-delen av formelen min i cellen der jeg vil vise totalen, så klikk på den øverste cellen for å inkludere i området i kolonne c og dra musen min ned til alle de ønskede cellene er inkludert i utvalget. Du skriver deretter inn den avsluttende parentesen for å fullføre formelen.

Hvis du har en Netflix- eller Amazon Prime-konto og du vil se den på TV-en din, er Roku LT det enkleste og rimeligste alternativet som er tilgjengelig. Klikk her for å lære mer om Roku LT.

Lær hvordan du sammenligner verdier i kolonner i Excel 2010.

Ytterligere kilder

  • Slik legger du til verdier i en Word 2010-tabell
  • Slik legger du til en kolonne i Excel for Office 365
  • Microsoft Excel-ferdigheter å vite når du søker jobb
  • Hvordan trekke fra i Excel 2013 med en formel
  • Slik nummererer du rader automatisk i Excel 2010
  • Hvordan skjule kolonner i Excel 2010