Slik legger du til gul skyggelegging på en rad i Google Sheets

Store regneark kan være mye enklere å administrere når du bruker fyllfarger for å fremheve rader som er viktige, eller dele likheter. Hvis du for eksempel fremhever flere rader med en gul fyllfarge, kan du fremheve gode måneder i en salgsrapport. Det trekker oppmerksomheten til leseren uten å påvirke dataene i regnearket.

Men hvis du vil fremheve cellene dine med fyllfarge, er du kanskje ikke sikker på hvordan du gjør det. Artikkelen vår nedenfor viser deg hvordan du velger en rad i Google Sheets og bruker en fyllfarge på den raden. Hvis du trenger å kombinere noen av cellene i den raden til én stor celle, kan du lære hvordan du bruker cellesammenslåingsfunksjonen i Google Regneark for å oppnå det resultatet.

Slik bruker du fyllfarge i Google Sheets

Trinnene i denne artikkelen ble utført i Google Sheets-applikasjonen som er tilgjengelig via nettleseren Google Chrome. Når du har fullført trinnene i denne veiledningen, vil du ha en rad (eller rader) i Google Sheets-regnearket som har en fyllfarge du velger. Du kan bruke samme metode for å bruke en fyllfarge på en kolonne eller på en gruppe celler.

Trinn 1: Logg på Google Disk på //drive.google.com/drive/my-drive og åpne regnearket du vil legge til fyllfarge på en eller flere rader.

Trinn 2: Klikk på radnummeret til venstre for regnearket for å velge hele raden. Merk at du kan velge flere rader ved å holde nede Ctrl på tastaturet og klikk på flere rader.

Trinn 3: Klikk på Fyll farge på verktøylinjen øverst i vinduet, og velg deretter fargen du vil bruke for å fylle den valgte raden.

Hvis du ønsker å fjerne fyllfargen fra en valgt rad, klikker du på Nullstille knappen øverst på Fyllfarge-menyen fra trinn 3.

Har du et regneark der du må endre bredden på mange kolonner? Finn ut hvordan du endrer flere kolonnebredder i Google Sheets slik at du ikke trenger å endre hver kolonne individuelt.

Se også

  • Slik slår du sammen celler i Google Sheets
  • Slik bryter du tekst i Google Sheets
  • Hvordan alfabetisere i Google Sheets
  • Hvordan trekke fra i Google Sheets
  • Hvordan endre radhøyde i Google Sheets