Hvordan endre størrelse på et bilde i Excel 2013

Mange av bildene du har på datamaskinen, enten de er skjermbilder eller bilder fra et digitalkamera, er sannsynligvis ganske store. Dette er nyttig når du trenger å se et lite element av bildet, men et stort bilde i Excel 2013 kan enkelt ta over hele regnearket.

Du er kanskje allerede kjent med håndtakene som vises rundt et Excel-bilde, som du kan klikke for å aktivere, og deretter dra for å endre størrelsen på bildet. Håndtak på siden og toppen vil strekke eller krympe bildet, mens hjørnehåndtakene vil endre størrelsen mens proporsjonene opprettholdes. Disse håndtakene er identifisert nedenfor.

Men hva om du trenger et bilde i regnearket ditt for å ha en nøyaktig størrelse? Heldigvis er det en måte å gjøre det på i Excel også, som vi vil skissere nedenfor.

Spesifiser de nøyaktige dimensjonene til et bilde i Excel 2013

Trinnene nedenfor viser deg hvordan du endrer størrelsen på et bilde i Excel 2013 ved å angi de nøyaktige dimensjonene til enten bildets bredde eller lengde. Excel-bilder er begrenset proporsjonalt, så endring av en av disse verdiene vil føre til at den andre også endres automatisk. Du kan alternativt velge å tilbakestille et bilde til originalstørrelsen, hvis du foretrekker det.

Trinn 1: Åpne regnearket som inneholder bildet du vil endre størrelsen på.

Trinn 2: Klikk på bildet for å velge det.

Trinn 3: Klikk på Format fanen under Bildeverktøy øverst i vinduet.

Trinn 4: Klikk inne i Høyde eller Bredde feltet i Størrelse delen av båndet, og skriv deretter inn ønsket størrelse, i tommer, for den dimensjonen. Pressing Tast inn på tastaturet ditt vil føre til at bildet endres, og dimensjonen du ikke endret vil oppdateres for å forbli i proporsjon med dimensjonen du endret.

Trenger du å inkludere et bilde på hver utskrevne side i regnearket ditt? Lær hvordan du legger et bilde i bunnteksten i Excel 2013 for å oppnå dette.