Hvordan endre det første sidetallet i Excel 2010

Det er nyttig å legge til sidetall i Excel 2010-regnearket hvis det er mange sider, eller hvis du tror det er sannsynlig at sidene kan bli adskilt. Men hvis regnearket ditt er en del av et større trykt dokument, kan det være forvirrende for leseren hvis sidetallene starter tilbake på 1 mens de leser dataene.

I situasjoner som dette, som kan oppstå når du samarbeider om et prosjekt med et team på skolen eller kontoret, må du bruke en egendefinert sidenummerering der sidetallet på den første siden av regnearket ditt må begynne med et tall annet enn 1. Vår guide nedenfor viser deg hvor du skal gå for å endre denne innstillingen.

Endre startsidenummeret i Excel 2010

Trinnene i denne artikkelen vil endre sidetallet som vises på den første siden i Excel 2010-regnearket. Denne veiledningen vil anta at du allerede har lagt til sidetall i regnearket. Hvis ikke, kan du bruke denne artikkelen til å legge til sidetall.

Slik endrer du det første sidetallet i Excel 2010 –

  1. Åpne regnearket i Excel 2010.
  2. Klikk på Sideoppsettet fanen.
  3. Klikk på den lille Sideoppsett knappen nederst i høyre hjørne av Sideoppsett delen i båndet.
  4. Klikk inne i Første sidenummer feltet, slett gjeldende verdi, og skriv deretter inn nummeret du vil bruke som startsidenummer. Klikk på OK knappen når du er ferdig.

Disse trinnene gjentas også nedenfor med bilder –

Trinn 1: Åpne regnearket.

Trinn 2: Klikk på Sideoppsettet fanen øverst i vinduet.

Trinn 3: Klikk på den lille Sideoppsett knappen nederst i høyre hjørne av Sideoppsett delen i båndet.

Trinn 4: Klikk inne i Første sidenummer feltet nederst i Sideoppsett vindu, slett den eksisterende verdien, skriv inn tallet du vil bruke som første sidenummer, og klikk deretter på OK knapp.

Skriver du ut mange lignende regneark i Excel 2010, og ønsker en enklere måte å identifisere? Finn ut hvordan du legger til regnearkets navn i overskriften slik at det vises øverst på hver side du skriver ut.